Últimes notícies

Encuesta 2018-07-09 22:50:34

Encuesta

Encuesta

Llegir més
ACEITE ECOLÓGICO 2018-06-20 20:08:34

ACEITE ECOLÓGICO

Aceite de oliva para suavizar el día a día.

Llegir més
Slow food 2017-05-24 13:12:45

Slow food

Slow food

Llegir més
Alcachofas salteadas con puré de puerro y patata 2017-04-28 13:12:59

Alcachofas salteadas con puré de puerro y patata

Receta de fácil elaboración

Llegir més

La CISTELLA RESPONSABLE és una iniciativa desenvolupada per la Fundació CEDAT amb el suport del Vicerectorat de Responsabilitat Social Corporativa i Cooperació de la Universitat Politècnica de València.

Història i valors

La Cistella és el resultat d'un procés d'acumulació de sinergies i experiències de formació i sensibilització de la ciutadania sobre agricultura, alimentació i integració social. El Centre Especial d'Ocupació CEDAT A.G. depèn de la Fundació CEDAT de la UPV i el seu objectiu és la integració soci-laboral de persones amb discapacitat. El Grup de Consum Responsable Vera de la UPV articulava una relació de confiança amb productors i productores per a garantir un consum local i responsable. En 2015, com a resultat del treball conjunt,  vàrem començar a oferir a tota la comunitat universitària la CISTELLA RESPONSABLE que. poc a poc i amb el suport addicional de l'Ajuntament de València, ha anat millorant i ampliant les seus activitats i la qualitat del servei.

La iniciativa CISTELLA RESPONSABLE és una aposta per un model de consum responsable que articula la integració soci laboral de persones amb discapacitat. Es concep com un projecte que dona la possibilitat d'accedir a aliments ecològics, locals i de temporada alhora que contribueix a la construcció d'una societat més solidària i compromesa.

Resumint, es posen en valor les següents qualitats:

– La proximitat de l'horta valenciana de la qual gaudeix la UPV és sens dubte un avantatge que no pot passar desapercebuda; permet a més la compra directa i sense intermediaris als productors locals. Una agricultura de proximitat fomenta la emprenedoria en el món agrari i el desenvolupament local de la nostra comunitat.

– Un model de consum local i de temporada permet actuar de manera responsable i afavoreix l'adopció de dietes saludables.

– La universitat pública com a espai de diàleg, d'integració i cooperació plural on les sinergies i la comunicació amb el territori són imprescindibles.

Per tot açò, et convidem a participar en el projecte CISTELLA RESPONSABLE, que obri la possibilitat de consumir aliments sans, locals i de temporada; contribuint a més a donar oportunitats laborals a les persones que més ho necessiten.